In de media

Geleidelijke overdracht maakt alles eenvoudiger

Geleidelijke overdracht maakt alles eenvoudiger

26/05/2020 - West-Vlaanderen Werkt

Ben je ondernemer en staat er niet meteen een familiale opvolger klaar? Dan overweeg je best ook andere opties. Zo promoveerde Jos Verdonck van Verdonck Professional Partners uit Menen een betrokken medewerker tot vennoot. De intrede van Maarten Ghesquiere werd grondig voorbereid en het samenwerkingstraject tot  januari 2027 verzekert proactief de continuïteit.

LEES MEER

HR-expert Jos Verdonck formuleert voorstellen voor post-corona tijdperk

HR-expert Jos Verdonck formuleert voorstellen voor post-corona tijdperk

27/04/2020 - Made in West-Vlaanderen

Een kleine denkoefening omtrent het HR-beleid bij de opstart na corona? Kan geen kwaad. HR-expert Jos Verdonck van het gelijknamige advies- en selectiebureau Verdonck Professional Partners uit Menen, boog zich over de materie, en komt met zijn eigen conclusies. “Het wordt vooral een test voor het aanpassingsvermogen van managers”, aldus Verdonck.

LEES MEER

De beste remedie tegen jobhoppen: motivatie!

De beste remedie tegen jobhoppen: motivatie!

16/02/2020 - De Zondag

In een krappe arbeidsmarkt dienen werkgevers alert te zijn. Om als organisatie voldoende aantrekkingskracht te hebben, lijkt "employer branding" wel het moderne toverwoord. Allerlei voordelen en faciliteiten worden als lokaas in de etalage geplaatst. Mensen worden over de streep gehaald met de meest gekke ideeën, ook al hebben deze doorgaans weinig tot niets met werkinhoud te maken. En dit is waar het schoentje knelt: goede loonvoorwaarden en gunstige werkomstandigheden zijn slechts extrinsieke factoren. Hun effect is doorgaans zeer tijdelijk en getuigt van weinig diepgang indien de jobintrinsieke motivatie niet goed zit.

LEES MEER

Het AQ is X-factor in management

Het AQ is X-factor in management

31/01/2020 - VOKA ‘Ondernemers’

Dat Verdonck Personeelsmanagement recent vervelde tot Verdonck Professional Partners heeft niet enkel met de intrede van medezaakvoerder Maarten Ghesquiere te maken. Na ruim 30 jaar in het vak introduceert personeelspsycholoog Jos Verdonck het Adaptability Quotient (AQ) in België

LEES MEER

Hoe hoog is jouw AQ?

Hoe hoog is jouw AQ?

21/01/2020 - Jobat

Het intelligentiequotiënt (IQ), dat kenden we al. Net als het EQ, voor emotionele intelligentie. Maar het AQ of Adaptability Quotient klinkt nieuw. Wordt jouw aanpassingsvermogen dé factor voor toekomstig succes in je carrière? Voor sommige profielen lijkt dat zo te zijn.

LEES MEER

De 7 troeven van managers met een hoog A.Q.

De 7 troeven van managers met een hoog A.Q.

13/01/2020 - De Zondag

Het komende decennium kondigt zich aan als een toekomst met veel uitdagingen in een snel evoluerende omgeving. Om zich hierop voor te bereiden hebben bedrijven en organisaties nood aan een nieuw type leiders. Niet alleen het IQ noch het EQ zullen bepalend zijn voor succesvol management. Volgens de Harvard Business School blijkt vooral het AQ een competitief voordeel voor managers te worden. Het AQ of het Adaptability Quotient is het aanpassingsvermogen om efficiënt met veranderingen en onzekerheid om te gaan.

LEES MEER

Verdonck ziet nieuwe trends in leiderschap

Verdonck ziet nieuwe trends in leiderschap

09/01/2020 - Made in West-Vlaanderen

Sedert 1989 is HR-specialist Jos Verdonck actief met zijn gespecialiseerd kantoor in psychologische screenings en assessment centers. “In 2019 hebben wij onze strategie gefinetuned en ter voorbereiding van onze nieuwe aanpak in 2020 een nieuwe vennootschap opgericht, met name Verdonck Professional Partners”, aldus Jos Verdonck.” Het accent ligt hierbij sterk op toekomstgerichte psychologische screenings. Zo zijn wij volop bezig met het verder ontwikkelen van assessment centers volgens de laatste inzichten op vlak van succesvol management waarbij niet enkel het IQ of EQ een grote rol spelen, maar vooral het AQ (Adaptability Quotient).”

LEES MEER

De moderne CEO is ook HR-manager

De moderne CEO is ook HR-manager

08/04/2019 - Jobat

Het bekende rekrutering- en selectiebureau Verdonck Professional Partners uit Menen wil zich maximaal voorbereiden op de toekomst. Het hoog aangeschreven en in kmo-kringen goed ingebedde HR-kantoor van Jos Verdonck heeft met nieuwbakken manager Maarten Ghesquiere een wissel op de toekomst. Met beiden overlopen we de trends.

LEES MEER